Wat komt er kijken bij een Nalatenschap?

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met afscheid nemen. Ook het eigen leven is niet oneindig. Na een overlijden komt er veel af op nabestaanden. En naast het verdriet worden zij geconfronteerd met financiële en fiscale zaken. Denk hierbij aan bankzaken, pensioen, aanvraag ANW en contact met de levensverzekeringsmaatschappij. Dit moet allemaal op korte termijn geregeld worden.

Het is dan ook niet raar dat dit vragen oproept bij nabestaanden. Want hoe zit het bijvoorbeeld met uw recht op de Erfenis? Kunt u in het huis blijven wonen? Ook als u nog minderjarige of thuiswonende kinderen heeft, verandert de wereld. Want hoe ziet hun toekomst eruit? Kunnen zij nog wel studeren en hebben zij recht op een uitkering? Hoe gaat een uitkeringsinstantie om met een testament en Erfenis? Allemaal ingewikkelde vragen die niet altijd eenvoudig te beantwoorden zijn.

Ik begrijp als geen ander wat er allemaal op u afkomt en help u dan ook graag met het afwikkelen van de Nalatenschap. Met mijn jarenlange ervaring en mijn oog voor u als mens, kan ik, als executeur, u goed begeleiden tijdens deze moeilijke periode.

“Mijn doel is om alles zo goed mogelijk te structureren zodat nabestaanden zelf geen zorgen hebben over het afhandelen van Nalatenschap.”

Wanneer regel ik Nalatenschap?

❯  Bij leven:
Wanneer we bij leven bespreken hoe u de Nalatenschap geregeld wilt hebben, voeren we gesprekken over uw vermogen en vormen we een beeld bij wat het belangrijkste is. U heeft zelf de regie in handen wat er gebeurt met de Nalatenschap.

❯  Na het overlijden:
Na het overlijden, ga ik het gesprek aan met de familie en de eventuele overige erfgenamen. Ik maak een afspraak, maar pas ná de uitvaart. We bespreken samen de mogelijkheden. Ook bijvoorbeeld over mijn rol, want word ik executeur of ziet u mij liever als uw coach wanneer u zelf (grotendeels) de regie wilt houden? Vervolgens gaan we kijken welke papieren aanwezig zijn en welke zaken al zijn geregeld. Daarna kunt u beslissen of ik de Nalatenschap voor u ga afhandelen.

❯  Wat er nog meer bij komt kijken:
Een aantal zaken zal voor nabestaanden niet direct bekend zijn, dus die gaan we uitzoeken. Bijvoorbeeld: zijn er schenkingen geweest die van belang zijn? Want als deze binnen 180 dagen voor het overlijden gedaan zijn, moeten deze worden meegenomen in de Nalatenschap. En heeft de overledene andere zaken, bijvoorbeeld een auto of sieraden, weggegeven vlak voor het overlijden? Dan moet hier ook aandacht aan besteed worden.